Wie zijn wij?

Wie zijn wij ?

“Bouwlust wordt nieuw Bouwlust” is een initiatief van de huidige bewoners Kleiweg 3 te Anna Paulowna; Ineke de Morée en Peter van Zutphen

Wij hebben met elkaar veel nagedacht over het plan en kwamen tot de conclusie dat het erf, waar we al 38 jaren wonen, vele mogelijkheden biedt om met meerdere mensen samen te leven. We hebben onze ideeën met het plan op deze site geformuleerd.

Peter heeft vele jaren gewerkt als adviseur plattelandsontwikkeling. Educatie, creativiteit, maatschappelijke ontwikkeling, ondernemen, training, advies en inspiratie zijn de kernwoorden die zijn leven karakteriseren. Hij is sinds een paar jaar gepensioneerd en investeerde nadien zijn kwaliteiten onder andere in het opzetten van strandpaviljoen Rapa Nui, bestuursfuncties, organiseren studiereizen en het ontwikkelen van dit woonproject op het erf. Zijn belangstelling gaat uit naar duurzaamheid, landschap, natuur, voedsel, cultuurhistorie, kunst en architectuur. Duurzaam bouwen is een uitdaging; ook voor het nu voorliggende project. Hij teelt met veel plezier zijn eigen groente en geniet van het werken in de groentetuin; een oase.
Ineke heeft haar kwaliteiten ontwikkeld in het begeleiden van educatieve- en individuele leertrajecten met volwassenen. Later heeft ze het “Centrum voor healing, creativiteit en persoonlijke groei ” opgezet. Op dit moment brengt ze mensen bij elkaar, die geïnteresseerd zijn in elkaars verhalen en begeleidt verhalen cursussen. Als vervolg op haar beroepspraktijk heeft ze op beperkte schaal nog individuele consulten. Ze is als vrijwilliger actief in Praethuis te Alkmaar, een centrum waar kankerpatiënten en hun naasten op verhaal komen. De keukentafel van boerderij Bouwlust is voor haar nog steeds de plek van voeding, inspiratie en ontmoeting. Gezond koken, lekker eten, met de biologisch geteelde groente uit eigen tuin, horen daar uiteraard bij !

We gaan regelmatig naar de stad voor vermaak en cultuur. Ook in de omgeving zijn overigens vele culturele pareltjes te vinden. We houden van de rust, de ruimte en vooral van de boeiende luchten in de polder; the dutch mountains.