Expo KLEIWEG 2019

Van start tot finish en alles daar tussen

De Kleiweg heeft naast bloemen nog veel meer kleurrijks en moois te bieden! Ook dit jaar is er bij Nieuw Bouwlust op Kleiweg 3 Anna Paulowna tijdens de Bloemendagen een expositie van verschillende kunstenaars. Wat deze expositie bijzonder maakt is dat alle kunstenaars verbonden zijn met de Kleiweg. Ze zijn er geboren, wonen er en/ of hebben zich laten inspireren door het steeds wisselende polderlandschap. Op 27, 28, 29 en 30 april staan de deuren hier open van 10.00 tot 17.00 uur. Een buitenkans om te ervaren hoeveel bijzonders deze ‘gewone’ weg heeft voortgebracht.

Stephan Keppel, prijswinnende fotograaf met exposities in Amsterdam, Parijs en New York , bleek graag bereid om zijn werk te tonen vlak bij zijn geboortehuis aan de Kleiweg. Nog een talentvolle man uit de straat, Niels Zwirs, volgde de Kunstacademie in Amsterdam. Zijn vaak kleurrijke schilderwerken passen prachtig in de loft-achtige nieuwbouw van Nieuw Bouwlust. De architect van deze nieuwbouw , Jan Pieter de Graaf, bouwt niet alleen in het groot. Wat niet in het echt realiseerbaar is kan namelijk wel in het klein. Zo maakt hij onder de naam TOV ANDERS kleine huisjes en gebouwen als poëtische creaties. De huisjes voegt hij samen tot straatjes en buurten, van deze samenstellingen maakt hij foto’s en print deze op aluminium. Fotograaf Aad Holkamp woont en werkt in Nieuw Bouwlust aan de Kleiweg en misschien het vlakke land wel mede de inspiratiebron voor zijn beeldende vertellingen. Dat dit polderland de inmiddels overleden theaterman Jan Smeets geïnspireerd heeft tot het schrijven van een aantal gedichten is in ieder geval zeker.

We nodigen u uit te genieten van deze plek, de gebouwen maar vooral de bijzondere kunstwerken van Stephan Keppel, Niels Zwirs, Jan Pieter de Graaf, Jan Smeets en Aad Holkamp.