Even voorstellen

Peter van Zutphen

Peter heeft vele jaren gewerkt als adviseur plattelandsontwikkeling. Educatie, creativiteit, maatschappelijke ontwikkeling, ondernemen, training, advies en inspiratie zijn de kernwoorden die zijn leven karakteriseren. Hij is sinds een paar jaar gepensioneerd en investeerde nadien zijn kwaliteiten onder andere in het opzetten van strandpaviljoen Rapa Nui, bestuursfuncties, organiseren studiereizen en het ontwikkelen van dit woonproject op het erf. Zijn belangstelling gaat uit naar duurzaamheid, landschap, natuur, voedsel, cultuurhistorie, kunst en architectuur. Duurzaam bouwen is een uitdaging; ook voor het nu voorliggende project. Hij teelt met veel plezier zijn eigen groente en geniet van het werken in de groentetuin; een oase.

Ineke de Morée

Ineke heeft haar kwaliteiten ontwikkeld in het begeleiden van educatieve- en individuele leertrajecten met volwassenen. Later heeft ze het “Centrum voor healing, creativiteit en persoonlijke groei ” opgezet. Op dit moment brengt ze mensen bij elkaar, die geïnteresseerd zijn in elkaars verhalen en begeleidt verhalen cursussen. Als vervolg op haar beroepspraktijk heeft ze op beperkte schaal nog individuele consulten. Ze zet zich in om samen met anderen na te denken over de veranderingen in de zorg. Wat betekent dat voor ons, welke richting willen wij dat het zich ontwikkelt. Wat vraagt dit van ons en hoe pakken we dat aan….Voor haar is daarbij uitgangspunt dat het je verbonden weten met verschillende generaties en wederzijdse betrokkenheid voelen met de ander van belang is voor een goede zorg voor iedereen en zinvol leven. De keukentafel van boerderij Bouwlust is voor haar nog steeds de plek van voeding, inspiratie en ontmoeting. Gezond koken, lekker eten, met de biologisch geteelde groente uit eigen tuin, horen daar uiteraard bij !

Aaf Lauwers

Aaf woont, met veel plezier,  al ruim twintig jaar in de Anna Paulownapolder. De eerste dertien jaar in een oude schoolmeesters woning in de Oostpolder en  de laatste zeven jaar op het erf van Nieuw Bouwlust in de Westpolder. Zij geniet hier van de ruimte en de rust en van het prachtige erf waar het goed toeven is. Ook geniet zij van de activiteiten die er met regelmaat op het erf plaatsvinden. Theatervoorstellingen in de oude, ronde manege, bijvoorbeeld.  Of het organiseren van feesten  met  lange gedekte tafels in de boomgaard met heerlijk eten en een lekker drankje. En met het fruitgilde de appel- en perenoogst verwerken geeft niet alleen gezelligheid en voldoening maar ook liters appel/perensap!

Jeannette Bolhuis

Jeannette woont, na jaren in de stad wonen in het onderste deel van de nieuwe Hooikapwoning 3A. Ze kiest ervoor om met meer mensen te wonen, zeker nu haar kinderen hun eigen leven leiden.Op het erf zal hopelijk een soort buurtje ontstaan, waar gelijkgestemde bewoners kunnen elkaar inspireren en uitdagen om steeds weer in beweging te komen. Want rustig inslapen op het platteland is niet haar plan. Wel actief en in leuk gezelschap genieten van het prachtige polderlandschap. Want soms lekker samen koken, eten en wijn drinken maakt het leven zo leuk! Ze werkt bijna fulltime in Hoorn in de kinderopvang en geniet na drukke dagen in de stad  des te meer van het thuiskomen op het erf.

Aad Holkamp

Stadsmens en fotograaf in hart en nieren, werkte vooral in opdracht van derden. Tegenwoordig concentreer ik me op mijn vrije werk. Het vrije werk dat steeds dichterbij de kunstenaar in mij komt. Het project Nieuw Bouwlust is voor mij een nieuw begin, nieuwe interesses, de natuur, de prachtige weidsheid omsloten door het water en natuurlijk de Hollandse luchten. Woont boven de hooikapwoning in het appartement Kleiweg 3A Sterrenwacht A.P.

Robert en Diet

Atelierwoning